triangle dotted-square solid-square circle

Blog

Vrei un start lansat pentru afacerea ta? Proiectează corect echipa de vânzări !!!

oameni-buniCea mai bună investiţie pentru o companie la început de drum este investiţia de timp în proiectarea şi construcţia corectă a echipei de vânzări. Este prima etapă pentru structurarea unui proces de vânzare sustenabil .

Cu excepţia cazurilor în care procesul de vânzare se desfăşoară exclusiv online, în restul situaţiilor, fie că vorbim de un portofoliu de servicii, fie că vorbim de o categorie de produse care trebuie vândute, generatorul de venituri al firmei este format din echipa de vânzări. Din acest motiv insist întotdeauna ca antreprenorul să acorde atenţie maximă modului în care îşi desenează echipa de vânzători.

Vânzarea – mai multă dragoste decât război…

alt

Aud numeroși directori de vânzări, antreprenori sau top manageri care vor să omoare competiția, să rupă norii cu cota lor de piață sau să îngenuncheze pe oricine le-ar sta în cale. E bine să existe un puternic spirit combativ în cadrul echipei, dar asta nu înseamnă că cine nu-i cu noi e împotriva noastră!!!

Toată lumea vinde !!!

toata-lumea-vindeÎn orice companie toată lumea trebuie să fie orientată către vânzări. Toţi trebuie să înţeleagă că veniturile firmei vin exclusiv din activitatea de vânzare. Acest spirit trebuie cultivat de către antreprenor fără a minimiza importanţa fiecărui om din companie, fie că activează în departamentul financiar, marketing sau producţie. Fiecare persoană din structura organizaţională are un rol bine definit şi niste obiective precise aferente poziţiei pe care o ocupă.

Este ideal ca fiecare să conştientizeze că echipa de vânzări luptă în linia întâi a frontului şi are nevoie de armele cele mai eficiente pentru a obţine victoriile aşteptate.

Tango(u) si Cash...

alt

Atenție !

Articolul acesta nu este încă o recenzie a filmului de acțiune cu binecunoscuții Kurt Russel și  Silvester Stallone.

Este o sintagmă care reflectă o anumită stare a lucrurilor din România noastră antreprenorială.

Si vânzătorii plâng câteodată….

altCum ai descrie oamenii de vânzări pe care i-ai cunoscut? 

Cei mai mulți  cred ca noi,oamenii de vânzări suntem niște duri, niște insensibili la nevoile  celor din jur, personaje malefice care se   gândesc doar la bunăstarea proprie,  “luptători “ bine antrenați să reziste tuturor presiunilor din jur.

Mulți se încadrează (sau dau impresia că se încadrează) în această categorie. Majoritatea însă suntem persoane normale, cu sentimente și trăiri firești pentru o ființă umană.